Home / Warmtepompen

Warmtepompen

Afdeling sfeerafbeelding

De warmtepomp

Steeds meer mensen worden nieuwsgierig naar de warmtepomp en willen een bijdrage leveren aan de verlaging van de CO2 uitstoot. Maar er zijn ook nog veel vragen. Is de warmtepomp geschikt voor iedere woning? Bespaart u daadwerkelijk veel energie? Welke soorten warmtepompen zijn er?  

Welke warmtepompen zijn er?

Brine - grond warmtepomp - Afhankelijk van de bodemsamenstelling en de grootte van het huis, verzamelen warmtepompen uit de grond met behulp van een grondsensor of een aardverzamelaar warmte van de aarde. Hiervoor is vaak een vergunning vereist. 

Lucht - water warmtepomp - De warmtepomp met allround comfort voor eengezinswoning kan eenvoudig, snel en goedkoop buiten worden geïnstalleerd. Dit systeem kan de binnenomgeving verwarmen en afkoelen. De binnen unit neemt ook relatief weinig ruimte in beslag. 

Hybride warmtepomp - Vanaf 2026 worden hybride verwarmingssystemen de standaard voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat u bij vervanging van uw cv-ketel in ieder geval een hr-ketel en een (hybride) warmtepomp zult moeten laten installeren. Een andere optie is om direct over te stappen op een volledig duurzaam alternatief zoals een full-electric warmtepomp, maar dit is niet in iedere situatie mogelijk.

Warmtepompen projecten: